Hierom doe je mee

Niet alleen voor jezelf, niet alleen voor ons. Maar het gaat om meer. Omdat dingen in de stad anders en beter kunnen. Meer groen bijvoorbeeld en dat groen vraagt om meer water. Tekorten zoet water komen eraan en dat vraagt om besparing. Dat soort dingen pakken we aan! Op een positieve manier.

4 redenen om mee te doen

Reden 1: Urgentie
Droge periodes en hevige regenbuien wisselen elkaar af en leiden tot overlast. Van dorre planten, lekkages en een overbelaste riolering tot bodemdaling en paalrot aan toe. Met een regenton lever jij een bijdrage aan een weerbare stad. Opvangen bij regen en gebruiken bij droogte. Elke regendruppel die in de ton komt voorkomt natte voeten en kan later weer gebruikt worden voor bijvoorbeeld planten. Bovendien bespaar je drinkwater en help je het milieu.

Reden 2: Gebruiksgemak
Het uitzoeken van een regenton, het bestellen, transport en –voor veel mensen- het aansluiten is niet makkelijk. Daarom helpt ons team. Op de website staan de modellen waar je uit kan kiezen. Door online gegevens in te vullen ben je aangemeld als geïnteresseerde. Daarna volgt een checklist en offerte en bij akkoord wordt de ton aan huis geleverd en aangesloten.

Reden 3: Voordeel door unieke samenwerking
Initiatiefnemer WaterLeider werkt met bewonersorganisaties, bedrijven en de overheid. Elke deelnemende partij levert een bijdrage aan het project waardoor de kosten laag blijven. De regenton plus aansluitmateriaal kosten hetzelfde als in de (internet)winkel. Voor het bestellen, transport en aansluiten zijn de kosten dankzij de bijdrages gereduceerd tot €60,00 per ton. Degene die de ton komt aansluiten, helpt ook bij vragen over de vele mogelijkheden van watergebruik. Denk hierbij aan geveltuinen, groene daken, infiltratie, afkoppelen en tuininrichting.

Reden 4: Voor de stad
Je levert als koper ook weer een waardevolle bijdrage aan mens en natuur.
Mens: Een wisselend aantal van de teamleden zijn mensen die om wat voor reden dan ook werk nodig hebben. Met dit project helpen we hen aan een opstapje naar regulier werk.
Natuur: Door bewuster met water om te gaan en regenwater in te zetten voor planten en bomen wordt de stadsnatuur geholpen en dat leidt tot meer verkoeling, verfraaiing en een betere biodiversiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *