Samenwerking

Het Regent Tonnen vloeit als project voort uit een samenwerking van WaterLeider en DuZaMMM, en wordt ondersteund door Rotterdams Weerwoord en de drie Waterschappen van Rotterdam. De projectorganisatie van Het Regent Tonnen opereert vanuit het Wijkbedrijf De Middellander BV, een sociale onderneming in het hart van Middelland.

Een doel: een groenblauwe stad. Waterleider gaat op een creatieve en eigenwijze manier voor meer planten, beter gebruik van water en het ondersteunen biodiversiteit. Door eigen projecten zoals Het Regent Tonnen, Natte KratWaterStroom en vooral door anderen te motiveren mee te doen. Waterleider is de sparringpartner van bedrijven en overheden en levert innovaties en groenblauw maatwerk opdracht.

Een sociale onderneming die een sociaal verantwoorde, duurzame en complete – inclusieve – bijdrage aan de leefbaarheid in de wijk Middelland levert. De Middellander is een wijkbedrijf voor, door maar vooral ook van wijkbewoners van Middelland. Zij krijgen een stem in de Middellander door middel van aandelen. Samen vormen zij de hoogste macht van de Middellander: de Algemene vergadering van Aandeelhouders. Stichting Mooi, Mooier, Middelland is de enige aandeelhouder met zowel winst als stemrecht. Mochten de aandeelhouders besluiten uit te keren, dan komt deze ten goede aan deze stichting. Stichting Mooier Middelland investeert aan projecten in de wijk

Het duurzaamheidsprogramma binnen Mooi, Mooier, Middelland maak van de wijk een  een groene en duurzame wijk. Team DuZaMMM richt zich op het verduurzamen van de wijk, met de wijk!  Zij creëren aandacht en bewustwording bij bewoners. Om samen van verschillende kleinere impulsen, naar een grote impact voor de wijk te gaan. Want een groene en duurzame wijk is een wijk voor iedereen. Het eerste project was de 1000 Regentonnen.

Plus samenwerking met: Stichting Pameijer, Opzoomer Mee, Coöperatie Ondergrond,  Groenemorgen, WMO Radar,  Wijk Energie Werkt, City Shower, Woonstad Rotterdam en verschillende wijkinitiatieven, bewonersorganisaties, wijkraden en gebiedscommissies.