Samenwerking

Het Regent Tonnen is een project van WaterLeider en wordt ondersteund door Rotterdams Weerwoord en de drie Waterschappen van Rotterdam. De projectorganisatie van Het Regent Tonnen opereert vanuit het Wijkbedrijf De Middellander BV, een sociale onderneming in het hart van Middelland.

Een doel: een groenblauwe stad. Waterleider gaat op een creatieve en eigenwijze manier voor meer planten, beter gebruik van water en het ondersteunen biodiversiteit. Door eigen projecten zoals Het Regent Tonnen, Natte KratWaterStroom en vooral door anderen te motiveren mee te doen. Waterleider is de sparringpartner van bedrijven en overheden en levert innovaties en groenblauw maatwerk opdracht.

Een sociale onderneming die een sociaal verantwoorde, duurzame en complete – inclusieve – bijdrage aan de leefbaarheid in de wijk Middelland levert. De Middellander is een wijkbedrijf voor, door maar vooral ook van wijkbewoners van Middelland. Zij krijgen een stem in de Middellander door middel van aandelen. Samen vormen zij de hoogste macht van de Middellander: de Algemene vergadering van Aandeelhouders. Stichting Mooi, Mooier, Middelland is de enige aandeelhouder met zowel winst als stemrecht. Mochten de aandeelhouders besluiten uit te keren, dan komt deze ten goede aan deze stichting. Stichting Mooier Middelland investeert aan projecten in de wijk

 

Plus samenwerking met: Stichting Pameijer, Opzoomer Mee, Coöperatie Ondergrond,  Coöperatie Vreewijk, WMO Radar,  Wijk Energie Werkt, Woonstad Rotterdam en verschillende wijkinitiatieven, bewonersorganisaties, wijkraden en gebiedscommissies.