uitlegpagina Overschie Oost

Wat leuk dat je mee wilt doen aan de regentonnenactie van WaterLeider en Woonstad Rotterdam. Je kunt je aanmelden tot 1 april 2024 via het formulier op >> deze pagina.  Hieronder lees je hoe het werkt.

Doe je mee?

  • Gratis aansluiten
  • Water opvangen en goed gebruiken voor je tuin
  • Samen voor een groene buurt!

Zo werkt het
Deze actie is een samenwerking tussen Woonstad Rotterdam en WaterLeider. Aanmelden voor de  actie stopt op 1 april 2024. De actie is voor huurders (sociaal en vrije sector) van Woonstad Rotterdam uit Overschie-Oost.

Welke regenton krijg ik?

We bieden één soort regenton aan: type Harcostar kunststof ton compact van 100 liter grijs. Zo blijft de buurt er netjes uitzien. De ton heet op het bestelformulier T6.

Wat als ik een andere regenton wil?
Wil je een andere of grotere regenton? Die kun je zelf kopen, maar Woonstad betaalt dan niet de kosten voor de aansluiting van de regenton. Die betaal je dan zelf.

Wat betaal ik?
De regenton die bij deze actie hoort kost € 85,- (type T6) en is inclusief aansluitset, verhoger en kraan. Dit bedrag betaal je één keer, dan is de regenton van jou.

Wat betaalt Woonstad Rotterdam?
Woonstad Rotterdam betaalt eenmalig de kosten (€ 60,-) voor het aansluiten van de regenton type T6. Ze sluiten de regenton alleen aan op de regenpijp in je voortuin.

Hoe betaal ik?
Woonstad Rotterdam houdt ons op de hoogte over de voortgang van het werk. WaterLeider stuurt je pas een factuur als het werk in jouw voortuin bijna klaar is. We nemen dan contact met jou op om een afspraak te maken om de regenton te plaatsen.

Hoeveel jaar garantie heb ik?
WaterLeider geeft 1 jaar garantie op de regenton. Hierna ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van jouw regenton. Is er na 1 jaar onderhoud of vervanging nodig? Dan betaal je dat zelf.

Wat moet ik doen als ik ga verhuizen?
Ga je verhuizen en wil je de regenton meenemen naar jouw nieuwe woning? Dan maak je de regenton zelf netjes los van de regenpijp en herstel je het gat in de regenpijp. Neem je je regenton niet mee naar je nieuwe woning? Dan kun je hem laten staan als deze nog goed is. Dit wordt beoordeeld bij de inspectie van de woning.