4 redenen om mee te doen

Reden 1: Urgentie
Lange droge zomers en hevige regenbuien wisselen elkaar af en deze weersextremen leiden tot overlast. Van dorre planten, lekkages en een overbelaste riolering tot bodemdaling en verzakkende huizen aan toe. Met een regenton lever jij een bijdrage leveren aan een weersbestendige stad. Opvangen bij regen en gebruiken bij droogte. Elke regendruppel die in de ton komt voorkomt natte voeten en kan later weer gebruikt worden voor bijvoorbeeld planten. Bovendien bespaar je drinkwater en help je het milieu.

Reden 2: Gebruiksgemak
Het uitzoeken van een regenton, het bestellen, transport en –voor veel mensen- het aansluiten is niet makkelijk. Daarom helpt ons team. Op de website staan de modellen waar je uit kan kiezen. Met de nodige uitleg en de prijzen. Door online gegevens in te vullen ben je aangemeld als geïnteresseerde. Daarna volgt een checklist en offerte en bij akkoord komen we op de afgesproken dag plaatsen. Op die dag wordt de ton aan huis gebracht en aangesloten. 

Reden 3: Voordeel door unieke samenwerking
Initiatiefnemer WaterLeider werkt met bewonersorganisaties, bedrijven en de overheid. Elke deelnemende partij levert een bijdrage aan het project waardoor de kosten laag blijven. De regenton plus aansluitmateriaal kosten hetzelfde als in de (internet)winkel. Voor het bestellen, transport en aansluiten zijn de kosten dankzij de bijdrages gereduceerd tot €65,00 per ton. Degene die de ton komt aansluiten, helpt ook bij vragen over de vele mogelijkheden van watergebruik. Denk hierbij aan geveltuinen, groene daken, infiltratie, afkoppelen en tuininrichting.

Lees hier meer over de samenwerking

Reden 4: Voor de stad
De koper krijgt gemak en ontzorging én heeft een financieel voordeel door deze samenwerking. Maar zelf lever jij als koper ook weer een waardevolle bijdrage aan de stad en de natuur.

  • Een wisselend aantal van de teamleden zijn mensen die om wat voor reden dan ook werk nodig hebben. Met dit project helpen we hen aan een opstapje naar regulier werk.
  • Door bewuster met water om te gaan en regenwater in te zetten voor planten en bomen wordt de stadsnatuur geholpen en dat leidt tot meer verkoeling, verfraaiing en een betere biodiversiteit