4 redenen om mee te doen

Reden 1: Urgentie
Lange droge zomers en hevige regenbuien wisselen elkaar af en deze weersextremen leiden tot overlast. Van dorre planten, lekkages en een overbelaste riolering tot bodemdaling en verzakkende huizen aan toe. Met een regenton kun jij een bijdrage leveren aan een klimaatbestendige stad. Opvangen bij regen en gebruiken bij droogte. Elke regendruppel die in de ton komt voorkomt natte voeten en kan later weer gebruikt worden voor bijvoorbeeld planten. Bovendien bespaar je drinkwater en help je het milieu.

Reden 2: Gebruiksgemak
Het uitzoeken van een regenton, het bestellen, transport en –voor veel mensen- het aansluiten is niet makkelijk. Daarom biedt het aansluitteam alle gemak voor de gebruiker. Op de website hetregenttonnen.nl staan zes geschikte modellen om uit te kiezen. Met de nodige uitleg en de prijzen. Door online gegevens in te vullen ben je aangemeld als geïnteresseerde. Daarna volgt een telefonische intake en kan een plaatsingsafspraak gemaakt worden. Op een afgesproken datum en tijdsblok wordt de ton aan huis gebracht en meteen aangesloten. Enige voorwaarde: er moet een regenpijp zijn.

Reden 3: Voordeel door unieke samenwerking
Initiatiefnemers van het project bestaan uit bewonersorganisaties, bedrijven en de overheid. Elke deelnemende partij levert een bijdrage aan het project waardoor de kosten laag blijven. De regenton plus aansluitmateriaal kosten hetzelfde als in de (internet)winkel. Voor het bestellen, transport en aansluiten zijn de kosten dankzij de bijdrages gereduceerd tot €50,00 per ton. Degene die de ton komt aansluiten, helpt ook bij vragen over de vele mogelijkheden van watergebruik. Denk hierbij aan geveltuinen, groene daken, infiltratie, afkoppelen en tuininrichting.

Lees hier meer over de samenwerking

Reden 4: Bijdrage aan de stad

De koper krijgt gemak en ontzorging, en heeft een financieel voordeel door deze samenwerking. Maar zelf lever jij als koper ook weer een waardevolle bijdrage aan de stad én de natuur.

  • Een wisselend aantal van de teamleden zijn mensen die om wat voor reden dan ook werk nodig hebben. Met dit project helpen we hen aan een opstapje naar regulier werk.
  • Door bewuster met water om te gaan en regenwater in te zetten voor planten en bomen wordt de stadsnatuur geholpen en dat leidt tot meer verkoeling, verfraaiing en een betere biodiversiteit
  • Met een vrijwillige bijdrage kunnen kopers twee relevante sociale doelen steunen.
    – Een gift voor mensen die zelf de middelen niet hebben om een ton aan te schaffen >> meer over vrije gift
    – Een jaarlijks wisselend project steunen met € 2,50 per aansluiting. Dit jaar steunen wij >> City Shower, die hygiene voor iedereen toegankelijk gaat maken door het maken van wasgelegenheden voor dak- en thuislozen