City Shower

Een stad heeft behoefte aan groen en dat groen heeft behoefte aan water, dat is in een notendop waar Het Regent Tonnen om draait. Maar een mens heeft behoefte aan een goede hygiëne, dat zou een basisrecht moeten zijn, net als het recht op goed drinkwater. Omdat City shower en WaterLeider vinden dat je elkaar moet helpen om de stad niet alleen duurzaam te kunnen verbeteren, maar ook maatschappelijk, gaan we de krachten bundelen.
 
Dit initiatief komt van Almin Zolotic. Hij startte hiermee omdat hij merkte dat er veel mensen in  Rotterdam niet de mogelijkheid hebben om zichzelf te kunnen verzorgen, simpelweg omdat ze geen toegang hebben tot een wasruimte. Douchen, tanden poetsen en kleren wisselen is niet voor iedereen even makkelijk. Denk hierbij aan dak- en thuislozen of een gestrande reiziger. Hoe of waardoor het komt dat iemand zich niet kan opfrissen, dat doet er niet toe. Hij vindt dat de mogelijkheid er moet zijn.

Gift Het Regent Tonnen
Al van het begin heeft het team van Het Regent Tonnen toegezegd om City Shower te steunen. Het tonnenproject loopt vier jaar. In die periode bouwen we een fonds op en een keer per jaar kiezen we een passend doel. Voor het eerste jaar is dus gekozen voor City Shower.
Het werkt heel simpel: aan iedereen die een regenton door ons wilt laten plaatsen, vragen we om een bijdrage van €2,50 die opgeteld wordt bij de aansluitkosten. Die twee en een halve euro reserveren we voor het fonds. Het is voor niemand verplicht om deze bijdrage te leveren.